Arvot

Kun perustin Anssin Kaupan keväällä 2017, olin jo jonkin aikaa miettinyt yrittäjäksi palaamista. Kylästämme oli katoamassa palvelut Siwan suljettua ja halusin pelastaa tärkeät palvelut – ja jopa lisätä niitä. Aloitin kauppiasurani, vaikka en ollut työskennellyt päivittäiskaupassa tuntiakaan. ”Kyllä kai sen tekemällä oppii”, ajattelin. Kaupan arvot kumpuavat suoraan tästä: Paikallinen, Palveleva ja Postiviivinen.

Paikallinen

Olemme Aitoossa, keskellä sydänhämäläistä maaseutua, ja asiakaskunta tulee varsin suuressa määrin läheltä. Niinpä haluan, että me kaupassa olemme asiakkaillemme tuttuja, helposti lähestyttäviä ja läheisiä. Arkisiakin, positiivisessa mielessä – olemme joka päivä osa paikallista elämää.

Paikallisuuteen kuuluu, että haluan tarjota mahdollisimman paljon lähellä tuotettua, paikallista ruokaa. Tämä on tärkeää, sillä tiedän, että seudullamme on paljon laadukkaita tuotteita, joiden puolestapuhuja Anssin Kauppa on. Tämä on suurin syy, että monissa kaupan sosiaalisen median päivityksissä sekä videoissa lähituotteet ovat suuressa roolissa.

Palveleva

Anssin Kaupan kaltaisessa pienessä kyläkaupassa asiakkaita pitää pystyä palvelemaan monimuotoisesti ja laajemmin. Niinpä kaupan alusta saakka on palveluvalikoimamme pyritty saamaan mahdollisimman kattavaksi ja monipuoliseksi. Tällä hetkellä meiltä löytyvät mm. Veikkaus, Matkahuolto, käteisen rahan nosto, Alkon noutopiste, Kimppulan kukkatoimitukset, sähköauton latauspiste, Schenker -pakettipiste, nestekaasumyynti ja vesipiste.

Palveluvuus on myös asenne: tarpeen mukaan ja aikataulujen salliessa palvelemme kotiovelle tai auton ovelle asti.

Palvelevuuteen kuuluu myös, että pyrimme muokkaamaan tuotevalikoimaamme asiakkaiden toiveiden mukaan. Pienet myymälätilat tuovat tähän omat haasteensa, mutta pyrkimystä tähän aina on 🙂

Haluan myös tuottaa asiakkaille kivoja yllätyksiä. Niinpä kaupan lastauslaiturilla ovat käyneet tekemässä kaikille avoimia keikkoja mm. ykkösrivin Mira Luoti, indiemusiikkinero Jukka Nousiainen ja paikallinen Tim Creole & Hot Rods.

Positiivinen

Positiivinen asenne ja hyvä meininki niin elämässä yleensä kuin työssä on tärkeää ja kaiken lisäksi kivaa. Kaupassa on sallittua ja jopa toivottavaa jutella ja tavata tuttuja.

Ymmärrän, että seudullamme on ihmisiä, joille me kaupassa saatamme olla päivän ainoa juttelukumppani. Niinpä haluan, että kohtaamme asiakkaamme hyvällä ja avoimella olemuksella, sillä hymy ja kevyt läpänheitto ovat ilmaisia, katoamattomia luonnonvaroja.

Myös työpaikalla saa olla kivaa.

Haluan, että kauppamme erottuu ”henkisellä erilaisuudella” eli olemalla pölhösti ja rehellisesti oma itsensä, niin hyvässä kuin pahassa.

Kaiken kaikkiaan kaupan pitäminen (ja elämä yleensä) on ihan mahtavaa puuhaa!

t. Anssi
Kauppias